Cloud App Server’e Merhaba De!

C

Hostazor olarak yılın ilk çeyreğini standart web hosting ürünlerimizi geliştirerek geçirdik. Nisan ayı itibari ile yapmış olduğumuz geliştirmeler ile artık 16 farklı lokasyonda Cloud Compute sağlayabiliyor, 9 Farklı lokasyonda ise Cloud App Server hizmeti sağlayabiliyoruz. Cloud App Server, dünya standartlarında geliştirilmiş bulut sunucu performansının yazılımlar ile müşterilere uygun bir kurguda istenilen uygulamada otomatik olarak sağlanabildiği bir üründür.

Cloud App Server’da en önemli ayrıcalık performanstır. SSD disk yapısında, kaliteli bir network ile uygulamalarınız için en iyi tercih Cloud App Server’dır. Yüklenme, performans ve diğer tüm detayları analiz ettiğinizde, Cloud App Server sizin için en iyi çözüm olarak öne çıkar.

Bulut Bilişim

Bulut bilişimin en büyük konforu, kullanıcılarına sağladığı tüm donanımlarda limit bulunmamasıdır. Bunun sebebi, mimari olarak bulut bilişim’in tek bir donanıma bağlı kalmaması, birden fazla konfigürasyon ile istemcilere istedikleri konforu sağlayabilmesidir.

Hostazor’un ulaşılabilirlik seviyesi yüksek, 7/24 desteği ile birlikte herhangi bir sorun ya da aklınıza takılan sorular için hemen destek alabileceksiniz. Cloud App Server ürünümüzde, Amerika, Almanya, Singapur, İngiltere ve Hollanda lokasyonları şuan da aktif olarak hizmet vermektedir.

Cloud App Server ürünümüzde websitelerinizi barındırabileceğiniz gibi, işlemlerinizi kolaylaştırabilmek amacıyla cPanel – Plesk – CyberPanel gibi kontrol panelleri ya da kontrol paneli bulunmaksızın Lamp ya da Lemp paketi mevcuttur. Üst düzey Linux yönetimi bilginiz varsa, Lamp ya da Lemp paketlerini kullanabilirsiniz. Yönetim bilginiz yeterli değilse, 15 Gün ücretsiz olan cPanel ya da 3 Alan Adınız için ücretsiz olan Plesk kontrol panellerini ya da tamamen ücretsiz olan CyberPanel seçeneğini kullanabilirsiniz.

WordPress WebSitenizi Cloud’a taşıyın.

WordPress web siteniz mi var? Cloud App Server ile Hızı Keşfedin!

Cloud App Server, bir çok uygulama konusunda hazır kurulum desteği sağlar. Zaten bu yüzden ismi Cloud App Server olarak lanse edilmiştir. WordPress Blog konusunda yaptığı atılımların ardından yeni dönemde sürükle bırak ve blok mantığını getirmiş, gerek e-ticaret gerek diğer kategorilerde kurumsal ya da ticari web sitelerine altyapı olarak destek sağlamaktadır.

Cloud App Server ile SSD Altyapısında tek tıkla oluşturabileceğiniz WordPress sitelerinizde performans ve ulaşılabilirlik hayal ettiğiniz seviyelerin çok çok üzerinde olacaktır. SSD disk altyapısının, network kısmında mevcut kapasitenin performansınıza nasıl etki ettiğini deneyimleyerek görüntüleyebilirsiniz.

Cloud APP Server’de ayrıca, Ghost ve benzeri özel olarak geliştirilen Blog yazılımları da otomatik olarak kurulabilmektedir.

Yazılımcılar için yazılım dilleri, bulut tabanlı framework kurulumları ve benzeri kolaylıklar ile geliştiriciler için büyük kolaylıklar sağlar.

Cloud App Server Uygulamaları

Load Balancer olarak Cloud App Server

Load Balancer, gelen trafiği çoklu arka nokta sunucuları arasında paylaştırmanıza izin veriyor. Genellikle bu, toplam kapasiteyi artırmak için HTTP isteklerini bir grup uygulama sunucusu arasında dağıtmak için kullanılır. Bu, uygulamanızı ölçeklendirmenin yaygın bir yoludur.

Load Balancer’in Güvenlik İçin Önemi

Load Balancer Türkçe’de yük dengeleyici anlamını taşır ve tam olarak yaptığı iş budur. Web sitenize gelen ziyaretçilerin oluşturduğu yükü dengeler. Yük Dengeleyiciler ayrıca başka kullanım durumları da sunar. Örneğin, sitenizin güvenilirliğini artırabilir veya dağıtım ve test işlemlerinizi iyileştirebilir. 

Cloud App Server’i veritabanı ya da http istekleri için yük dengeleyici olarak kullanabilirsiniz.

Cloud App Server’da Docker ve Container

Günümüzde bir uygulamayı çalıştırabilmek için sanal makinelerin aksine, işletim sistemi ve boş yere sistem kaynaklarının kullanımını gerektirmeyen bir teknolojiye ihtiyacımız vardı. Bu noktada günümüze yakışır bir yaklaşımla docker ve container teknolojileri kendisinden söz ettirmeye başladı.

Container ile Uygulamalarınız Daha Az Masraflı!

Artık uygulamalarımızı çalıştırabilmek için sunucu üzerinde hypervisor ile sanal makine oluşturup misafir işletim sistemi kurmak yerine, sunucu üzerine sadece bir tane işletim sistemi kurup, bu işletim sistemi üzerinde user space denilen alanlarda containerlar oluşturarak içerisinde uygulamalarımızı çalıştırabiliyoruz.

Cloud App Server bu bağlamda hazır kurulum olarak docker uygulamasını müşterilerimize anahtar teslim olarak kurup sağlıyor ve bu yapıda containerlar oluşturarak kullanabilirsiniz.

Container, sanal makineden farklı olarak üzerinde uygulama çalıştırabilmek için misafir işletim sistemine ihtiyaç duymuyor. Haliyle uygulamamızı başlatmak için de boot etmemiz gereken bir sistem yok. Bu da uygulamamızı saniyeler içerisinde çalıştırabilmemizi sağlıyor. Container yapısında tek bir işletim sistemi var, o da zaten çalışıyor ve tüm containerlar güvenli bir şekilde bu işletim sistemini paylaşıyorlar. Tam da aradığımız şey öyle değil mi?

Günümüzde mikro servislerin sıkça duyulduğunu ve bu servislerin bulut üzerinden dilediğiniz noktadan erişime açılabilmesi gerektiği herkesin takdiridir. Cloud App Server bu nokta da bize dilediğimiz lokasyondan dilediğiniz lokasyona erişim sunarak yazılımlarınızı en güncel teknolojilerde barındırmanız için imkan sağlar.

Cloud App Server paketlerimizi incelemek için tıklayın.

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: