cPanel Sürüm 80 Geliyor!

c

Web Hosting konusunda şüphesiz herkesin beğenisini toplayan Kontrol paneli cPanel yeni ve köklü bir güncelleme ile kullanıcılarına hitap etmeye hazırlanıyor.

21 Mart’da Edge sürümü ile yayına başlayan cPanel 80’in Mayıs ayı sonuna kadar Current sürümü ile yayına başlaması düşünülüyor. Tam ve kararlı sürüm ise 2019 yılının 2. çeyreğinde yani Mayıs ya da en geç Haziran ayında kullanıcılara sunulacak. Peki cPanel’in yeni versiyonunda bizleri neler bekliyor?

Neler Yeni?

CPanel ve WHM’yi 5 Dakikadan Az Bir sürede Kurun ?‍?

Sürüm 80, önemli geliştirmeleri yaparak cPanel ve WHM’in kurulum ve güncelleme hızlarını iyileştirir. Kurulum süresi yeni sürüm ile birlikte şimdi donanıma ve bant genişliğine bağlı olarak ortalama 3,5 dakika.

Tek Tıklamayla
Web Sitelerinin HTTPS ile Yeniden Yönlendirilmesi ?

Geçerli bir SSL sertifikası yüklendiğinde, bir sitenin güvenli olmayan bir sürümünü (HTTP) görüntüleyen ziyaretçileri güvenli bir sürüme (HTTPS) yönlendiren cPanel’in Etki Alanları arabirimine bir Zorla(Force) HTTPS Yönlendirme geçişi ekleniyor .

Node.js Uygulamaları Geliştir ?

Web sitesi sahipleri artık Node.js uygulamalarını cPanel ve WHM sunucularında barındırabilir. Barındırma sağlayıcıları, ea-nodejs10 modülünü WHM’nin EasyApache 4 arayüzünün Ek Paketler bölümüne kurabilir. Bu sayede NodeJS projenizi cPanel üzerinde barındırabilirsiniz. (Şuanda Hostazor’da bu özellik zaten mevcuttur.)

Geliştirilmiş parola gücü kontrol algoritması ?

CPanel ve WHM’de parola gücü kontrol algoritmasını geliştiriliyor; Yeni sürüm ile birlikte şifre güvenliği artık daha detaylı hesaplanabiliyor.

Imunify360 Güvenlik Danışmanı’na eklendi ?

Imunify360 , WHM’nin Güvenlik Danışmanı arayüzünde, sunucunuz için korumayı artıran bir güvenlik ürünü olarak sunulan bir seçenek haline geliyor.

Yeni cPanel hesaplarında SpamBox varsayılan olarak ayarlanır. ?‍?

Kullanıcıların gelen kutularındaki spam’ı önleme işlemini basitleştirerek, WHM’nin Yeni Hesap Oluştur arayüzüne Spam Kutusu Etkinleştir seçeneği ekleniyor.

CPanel’de API Tokenlerini Yönet ✔

CPanel kullanıcılarının API belirteçleri yayınlamalarını sağlamak için API Tokenlerini Yönet arayüzünü cPanel’e ekleniyor . Reseller ve üçüncü taraf geliştiriciler, API işlevlerini çalıştırmak için bu belirteçleri kullanabilir. 

Uzak Amazon RDS ™ sunucu desteği ?

Sürüm 80, WHM’nin MySQL Profillerini Yönet arabiriminde Amazon RDS sunucuları için destek ekliyor.

WHM’deki FTP aktarımı seçeneğiyle farklı bir hedeften yedeklemeleri geri yükleme ?

Bir cPanel hesabı yedeklemesini uzak bir hedeften FTP aktarımı yoluyla geri yükleme olanağını ekleniyor ve Bu sayede yedeklemeler WHM’in Yedek Restorasyonu arabirimi ile geri yüklenebiliyor.

Otomatik cevaplayıcı ekle ve düzenle ?

CPanel’in Otomatik Yanıtlayıcı arayüzü yalnızca bir kullanıcının e-posta adresi başına bir otomatik yanıtlayıcı eklemesine izin vermek için güncelleniyor. 

 Yeni Takvim ve Rehber Sunucusu eklentisi?

CPanel ve WHM 80 versiyonunda, Calendar ve Contacts Server eklentisini yayınladık. Bu eklenti CalDAV ve CardDAV hesaplarınızı cPanel hesaplarınıza bağlamanızı sağlar. 

  • CalDAV, kullanıcıların takvim verilerine erişmesine izin verir. Kullanıcılar ayrıca iç ve dış kullanıcılarla etkinlik zamanlayabilir. 
  • CardDAV, kullanıcıların kişi verilerine erişmesine ve paylaşmasına olanak tanır. 

Bu eklentiyi yüklediğinizde, Takvim ve Rehber Sunucusu, sunucunuz için ana takvim ve rehber aracı olur. Sunucunuz Horde Takvimi bölümündeki ajanda ve rehber aracındaki bilgileri tutar . Ancak, kullanıcılar artık verileri Horde takvimlerinde veya adres defterlerinde göremez.

Güncellenmiş Site Yayımcı şablonları?

Protokolleri cPanel tarafından sağlanan çeşitli şablonlardan kaldırdık. Bu şablonları cPanel’in Site Yayımcı arayüzünde ( cPanel >> Ana Sayfa >> Etki Alanları >> Site Yayımcısı ) kullanabilirsiniz.

Azaltılmış maksimum bağlantı sayısı ?

Bir sunucuya varsayılan maksimum bağlantı sayısı, 500’den 151’e düşürüldü. cPanel ile birlikte varsayılan olarak gelen ayarları kullanmıyorsanız  /etc/my.cnf dosyasında yer alan max_connections değerini güncelleyin.

Sistem varsayılan PHP sürümü PHP 7.2’ye ayarlandı?

Yeni bir yükleme yaptığınızda, sistem artık PHP sürümünüzü varsayılan olarak PHP 7.2’ye ayarlar.

/etc/exim.pl Eski kodlar kaldırıldı?

Tüm eski kodları /etc/exim.pl dosyasından kaldırıldı . Eski kodu, sürüme özgü kodlarla değiştirildi. Eğer bu dosyayı kullanan 3. taraf bir yazılımınız varsa yeni dosyaya göre bu yazılımınızı revize etmeniz önerilir. CPanel ve WHM sürüm 80’e yükseltmeden önce bu özelleştirmeleri güncelleyin.

DBI modülüyle dahili MySQL erişim iyileştirmeleri ?

CPanel ve WHM kodunun çeşitli bölümlerinden MySQL’e dahili erişimi geliştildi. Bu güncelleme daha kullanışlı hata mesajları ve daha iyi performans sağlıyor. Daha kullanışlı hata mesajları sayesinde kullanıcılar çözüme 2 kat daha hızlı ulaşabilecek.

Sürüm ile ilgili deneyimlerinizi ve fikirlerinizi yorum olarak aşağıdan bize iletmeyi unutmayın! ?

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: