Google Düzenleyici Savaşını Kaybetti!

G

Google, 2008 yılından beri arama sonuçlarını haksız yere manipüle ettiği için Avrupa antitröst yetkilileri tarafından rekor derecede 2,7 milyar avro (2,42 milyar €) para cezasına çarptı.

Birkaç rakip şikayetinden sonra 2010 yılında başlatılan uzun yedi yıllık soruşturmanın ardından, Avrupa Komisyonu 27 Haziran Salı günü AB rekabet yasasını ihlal ettiği için internet teknolojileri devine karşı  ‘en büyük mali ceza’yı dayattı.Komisyon, ceza miktarının Google’ın Avrupa’daki karşılaştırmalı alışveriş hizmetinden elde ettiği gelirden hesaplandığını belirtti. Google’ın 2016’daki toplam geliri neredeyse 90 Milyar dolardı.

Şimdi Google, arama sıralaması algoritmasını değiştirmek zorunda kalacak. Bununla birlikte, şirket bu kararı ertelemek için Avrupa mahkemelerine itirazda bulunabilir. Ayrıca diğer yandan Google Android’in haksız yere cep telefonu üreticilerine ürünlerini rakiplerine göre tanıtmak için Google hizmetlerini önceden yüklemeleri için zorladığını  belirten bir suç duyurusu nedeniyle de soruşturma yürütülüyor. Ek olarak haksız rekabet nedeniyle de Adsense hakkında da bir soruşturma mevcut.  Haksız rekabet yüzünden alınan en büyük ceza INTEL’e aitti. ( 1 Milyar €)

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: