LiteSpeed Web Server Lisansları Güncellendi

L

Litespeed Web Server, Linux işletim sisteminde web sitesinizi barındırmanızı ve daha fazla performans ile işler halde tutmanızı sağlayan bir web server çeşididir. Yeni güncellemesi ile birlikte artık 1 Site 1 İşlemci ve 2 GB RAM’e kadar ücretsiz olarak lisanslanabilmektedir. Bu sayede bireysel web sitelerini VPS yada bulut sunucularda barındırmak isteyenlere yönelik ekstra bir kolaylık sağlanmış oldu.

Peki Neden LiteSpeed?

Öncelikle Litespeed Apache webserver’dan daha kararlı ve daha fazla performansa sahiptir.

Litespeed kolay kurulumu, bakım sırasında sıfır erişim kaybı ile öne çıksa da sağladığı diğer özellikler ile de tercih sebebi olmayı hak ediyor. Özellikle Quic ve HTTP2 protokolleri ile kullanıcıların sitelerine ziyaretçileri en kısa sürede en iyi verimlilikle erişmelerini garantileyip, Pagespeed eklentisi ile de trafik optimizasyonu sağlayarak hem kullanıcıya hemde ziyaretçilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Özellikle QUIC protokolü ile Google’ın hedeflediği daha hızlı erişim ile daha aktif internet kullanımı hedeflerine Litespeed’de barındırma bazında destek verip, kullanıcılarına quic deneyimini sunmaktadır. Quic, TCP ve UDP protokollerinin en iyi ve en güvenli yönlerinin bir arada toplandığı bir erişim protokolüdür. Bu protokol yalnızca SSL ile birlikte kullanılabilir. Detaylı bilgi için Quic Nedir?    isimli makalemizden yararlanabilirsiniz.

Litespeed’de ayrıca içerikleriniz için Pagespeed ve Brotli çözümleri de sunulmaktadır. Pagespeed, web sitenizdeki fiziksel ve dinamik içerikleri optimize etmenizi sağlayan, Google tarafından geliştirilmekte olan bir içerik optimizasyon algoritmasıdır. Brotli ise, Gzip gibi içerik sıkıştırma algoritmasıdır. Brotli performans olarak Gzip’den daha fazla fayda sağlaması ile öne çıkar.

Aynı zamanda Litespeed Cloudlinux ile entegre olabilmektedir.  Bu sayede daha güçlü ve daha hızlı PHP işleyicisi ile web sitenizdeki sorgular en kısa sürede çözümlenir. Güvenlik kısmında Litespeed Kontrol paneli üzerinde sunduğu WAF ve ayrıca Mod Security ile entegre olabilmesi ile de dikkat çekmektedir. Bir çok hosting kontrol paneli ile entegre olabilen Litespeed kendi kontrol paneli ile de kullanıcılara kod ve düzenleme bilgisi olmaksızın yalnızca kontrol paneli kullanımı aracılığı ile optimizasyon ve benzeri işlem yeteneği sunmaktadır.

Ücretsiz Litespeed Lisansınızı almak için hemen tıklayın!

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: