Neden Bulut Bilişim (Cloud Computing)?

N

Basitçe söylemek gerekirse, bulut bilişim, internete dayalıdır. Geçmişte, insanlar bulundukları mekanda fiziksel bir bilgisayara ya da sunucuya indirilen yazılımdan uygulamalar ya da programlar çalıştırırlardı, bulut bilişim, insanların aynı tür uygulamalara internet üzerinden erişmelerini sağlar.

Facebook durumunuzu güncellediğinizde bulut bilişimi kullanıyorsunuz. Telefonunuzdaki banka bakiyenizi kontrol ediyor musunuz? Yine bulutun içindesiniz. Küçük işletmelerin karşılaştığı zorlukları , hareket halindeyken e-postaların kontrolü veya iş yükünüzü yönetmenize yardımcı olacak bir sürü uygulamayı kullanıyorsanız , bulut bilişime güveniyorsunuzdur.

Cloud Computing Nedir?

Kısacası, bulut hızlı bir şekilde standart haline geliyor. 2019 yılının sonunda Türkiye’deki işletmelerin % 90’ının en az bir bulut hizmeti kullanacağı tahmin ediliyor. 

Neden bu kadar çok işletme buluta taşınıyor? Bulut bilişimin verimliliği arttırması, nakit akışının iyileştirilmesine yardımcı olması ve daha birçok fayda sunması nedeniyle…Biz nedenleri sizin için sıraladık.

Zaten bulut bilişim hakkında yeterince bilgin var mı? Hemen Cloud Compute ürünlerimizi incele. Üstelik şuan 7 Gün ücretsiz.

Bulut Bilişim ile birlikte bilgi işlem ve teknoloji sektörünün çalışanları ayda bir kez farklı zaman dilimi ve bölgelerdeki insanlarla iş birliği yapıyor. Tıkla ve Tweet At.

1. Esneklik ✔

Bulut tabanlı hizmetler, büyüyen veya değişen bant genişliği talepleri olan işletmeler için idealdir. Gereksinimleriniz artarsa, bulutun kapasitesini yükseltmek kolaydır, hizmetin uzak sunucularından yararlanarak. Aynı şekilde, yeniden ölçeklendirmeniz gerekirse, esneklik hizmete dahil edilir. Bu çeviklik düzeyi, bulut bilişim kullanan işletmelere rakipler karşısında gerçek bir avantaj sağlayabilir – CIO’ların ve BT Yöneticilerinin ‘operasyonel çevikliği’ bulut benimsemesinde en büyük itici güç olarak görmeleri şaşırtıcı değildir . Zira esneklik, hayatın vazgeçilmez bir kuralıdır.

2. Acil Kurtarma ?

Her boyuttaki işletme, sağlam acil kurtarma işlemine yatırım yapmalıdır, ancak gerekli para ve uzmanlığa sahip olmayan küçük işletmeler için bu, genellikle gerçeklikten daha idealdir. Bulut şimdi daha fazla kuruluşun bu eğilimi aşmasına yardımcı oluyor. Uzmanlara göre, küçük işletmelerin zamandan tasarruf sağlayan, büyük ön yatırımlardan kaçınan ve üçüncü taraf uzmanlığını anlaşmanın bir parçası olarak ele alan bulut tabanlı yedekleme ve geri kazanım çözümleri, işletmelerin büyümesinde etkili bir faktör.Zira her işletme için veriler büyük önem arzediyor.

3. Otomatik Yazılım Güncellemeleri ?

Bulut bilişimin güzelliği, sunucuların kurum dışında olmasıdır. Tedarikçiler sizin için onları önemser ve güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere düzenli yazılım güncellemeleri yayınlar, böylece sistemi kendiniz korumak için zaman harcamanıza ve doğru yolda olup olmadığınıza korkmanıza gerek kalmaz. İşinizi büyütmek gibi, önemli şeylere odaklanmakta özgür olmanızı sağlar.

Otomatik yazılım güncellemeleri olası tehditlere karşı sizi korur.

4. Sermayeye Göre Ölçeklendirme⚙

Cloud computing, yüksek donanım maliyetini azaltır. Gidip ödediğiniz gibi ödeme yaparsınız ve nakit akışınıza uygun bir abonelik tabanlı modelin keyfini çıkarırsınız. Kurulum ve yönetim kolaylığı ile aniden korkutucu BT projeniz çok daha dostça görünür. Bulut bilişime ilk adımını atmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

5. Artan İşbirliği?

Ekipleriniz istediğiniz zaman, her yerden belgelere erişebilir, bunları düzenleyebilir ve paylaşabilir, birlikte daha fazlasını yapabilir ve daha iyi iş çıkarabilir. Bulut tabanlı iş akışı ve dosya paylaşımı uygulamaları, gerçek zamanlı olarak güncelleme yapmalarına yardımcı olur ve onlara işbirliklerinin tam olarak görülmesini sağlar. Tam senkronizasyon ile ekibiniz daha verili çalışır.

6. Her Yerden Çalışın ?

Cloud computing ile internet bağlantınız varsa işte olabilirsiniz. Ayrıca, mobil uygulamalar sunan en ciddi bulut hizmetleriyle, hangi cihazı kullanmanız gerektiğiyle ilgili sınırlı değilsiniz.

Sonuç? İşletmeler, çalışanlara daha esnek çalışma avantajları sunabilir, böylece üretkenlik kazanarak, kendilerine uygun iş-yaşam dengesinin tadını çıkarabilirler .Bir analize göre çalışanlar, bu tarz konforlu bir çalışma takvimi sunulması durumunda oluşacak maaliyetler için maaşlarının %6’sını bağışlamakta önüllü oldular.

Uzaktan çalışma sistemi, çalışanların daha fazla verim sağlamasına ve değer katmalarına olanak tanır.

7. Belge Kontrolü?

Belgeler üzerinde ne kadar çalışan ve ortak işbirliği yaparsa, belge paylaşımı o kadar artar. Buluttan önce çalışanlar, bir defada bir kullanıcı tarafından çalışılacak e-posta ekleri olarak karşılıklı dosya göndermek zorunda kaldılar. Er ya da geç – genellikle daha erken – çelişkili dosya içeriği, biçimleri ve benzeri hatalar oluştu.

En küçük şirketler bile daha küresel hale geldikçe, komplikasyon alanı da artıyor. Bir araştırmaya göre, “bilgi çalışanlarının% 73’ü en az ayda bir farklı zaman dilimleri ve bölgelerdeki insanlarla işbirliği yapıyor”.

Bulut bilişime geçtiğinizde, tüm dosyalar merkezi olarak depolanır ve herkes gerçek sürümü görür. Daha fazla görünürlük, daha iyi çalışma ve daha sağlıklı bir sonuç anlamına gelen bu süreç daha iyi bir işbirliği anlamına gelir. Hala eski yola güveniyorsanız, biraz daha düzenli bir şeyler denemenin tam zamanı olabilir.

8. Güvenlik?

Kayıp dizüstü bilgisayarlar büyük bir iş ve gizlilik sorunudur.Pahalı bir kit parçasının kaybolmasından potansiyel olarak daha büyük olması, içindeki hassas verilerin kaybıdır. Bulut bilgi işlem, bu olduğunda size daha fazla güvenlik sağlar. Verileriniz bulutta depolandığından, makinenize ne olursa olsun, ona erişebilirsiniz. Ve hatta kaybolan dizüstü bilgisayarlardaki verileri uzaktan silebilirsiniz, böylece yanlış ellere geçemez.

Verilerinizi uzaktan yönetebilmek işletmeniz için gerekliliği yüksek olan bir ihtiyaçtır.

9. Rekabetçilik?

Daha rekabetçi olmak için atabileceğiniz basit bir adım olmasını ister miydiniz? Buluta geçiş, herkes için kurumsal sınıf teknolojiye erişim sağlar. Ayrıca, küçük işletmelerin büyük, yerleşik rakiplerden daha hızlı hareket etmelerini sağlar. Kullandıkça öde hizmeti ve bulut iş uygulamaları, piyasadaki küçük balık – büyük balık deyimini kaldırıyor.

10. Çevre Dostu?

Yukarıdaki hususlar, işiniz için bulut bilişimin faydalarını ortaya çıkarırken, buluta geçmek tamamen bencilce bir davranış değildir. Çevre de küçük bir değişim olur. Bulutunuzun düzenlenmesi gerektiğinde, sunucu kapasiteniz sığacak şekilde aşağı ve yukarı ölçeklenir. Yani sadece ihtiyacınız olan enerjiyi kullanırsınız ve büyük boy karbon ayak izleri bırakmazsınız. Bu, minimum çevresel etkiye sahip sürdürülebilir çözümler oluşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımız Hostazor’daki kalbimize dokunan en büyük nedenlerden birisidir.

Henüz buluta taşınmadınız mı??

Yukarıdaki faydalardan herhangi biri, bir çok işletmeyi kendi işini bulutun içine taşımaya ikna etmek için yeterli olacaktır. 

Bu yüzden Hostazor kurumsal bulut bilişime öncülük etmek amacıyla Cloud Compute ve Cloud App Server gibi ürünleri portföyüne ekledi. 


Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: