Saatlik Özel Yedekleme Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?

S

Hostazor olarak yaklaşık 3 ay önce hizmete aldığımız özel yedekleme hizmeti ile ilgili yeterli açıklamayı henüz yapmamıştık. Bu yazı ile sizlerin aklınıza takılan soruları bu yazı ile cevaplayacağız.

 

Saatlik yedekleme sistemi nedir?

Saatlik yedekleme hizmeti hosting sunucularımız üzerinde kullandığımız otomatik yedekleme servisidir. Yalnızca cPanel sunucuda kullanılabilen bu yazılım ile alınan yedeklerin tamamına yalnızca panel üzerinden ulaşılabiliyor.

Bulut sunucumuz, Kendi özel ftp alanınız, Google Drive, Dropbox ve amazon bulut sistemine tam entegre edilebilen bu sistem ile planlanmış şekilde sitelerin yedekleri alınmaktadır. Minimum 30 dakika da bir yedekleme aldırabilirsiniz. Önceki yedeklemelerin tutulacağı sayıyı da belirtebilmeniz sayesinde son yedekte bir sorun olması durumunda bir önceki yedeği de kullanabilirsiniz.

 

Sistemin standart cpanel yedeklemelerinden farkı nedir?

Standart cpanel yedeklemelerinde yedekleri kullanıcı manüel aldığı için bu yedekler ftp ya da uzak ftpye atılıyor ve herkes tarafından erişilir oluyor. Şuan hizmetini sağladığımız yedekleme de ise ftp hizmeti gerekmeksizin Google Drive ve Dropbox a yedekleme yapılabilmesi ve tüm bu yedeklerin saati gelince otomatik yapılması host sahipleri için daha rahat ve daha kolay bir işlem.

Yedekleriniz sizin belirlediğiniz alanda tutulduğu için yedeklerle ilgili başkasının çalması gibi bir durum söz konusu değildir.

 

Peki Hosting sunucusu bozulursa firma yedeklerimi nasıl yükleyecek?

Müşterilerimizin aklına takılan sorulardan birisi de yedekleri google drive, dropbox üzerinde göremiyoruz ama panelden gözüküyorlar. Sunucu üzerinde bir sorun olursa yedeklerimiz nasıl yüklenecek?

Bu soru çok doğal bir düşünce sonucu oluşuyor. Görmediğim şeye güvenemem. Ama merak etmeyin sizler için kullandığımız bu yazılımı sunucu ile bağlayıp, hesabınızı tekrar tanımlayınca yedekleriniz tekrar erişilebilir hale gelecektir. Tek tuşla eski yedeğiniz kurulacaktır.

 

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; Mahmut Yum

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: