Shareaholic Eklentisi İncelemesi & Kitle İletişim Eklentilerinin WordPress’e Faydaları

S

WordPress sitesi sahibi olarak, muhtemelen her zaman hedef kitlenizle iletişim kurmak için yeni fırsatlar ararsınız.

Shareaholic , tam da bunu yapmanıza yardımcı olacak bir dizi araçla birlikte gelen popüler bir WordPress eklentisi / hizmetidir ve hatta süreçte biraz fazladan para kazanmanızı sağlar.

Ancak Shareaholic, düzenli bir pakette tonlarca özelliğe erişmenize izin verirken, istemediğiniz özelliklerleri kullanmamanız için modüler bir yaklaşım da kullanır. Yani, tercihlerinize göre belirli özellikleri açmanıza veya kapatmanıza izin verir.

Bu yazıda Shareaholic’e derinlemesine bakacağız. Shareaholic ile birlikte gelen tüm özellikleri tartışarak başlayacağız. Daha sonra uygulamalı olarak devam edeceğiz ve canlı bir WordPress sitesinde her şeyin nasıl bir araya geldiğini size göstereceğiz.

Shareaholic Özellikleri : Sosyal Medya Paylaşım Butonlarından Fazlası.

“Shareaholic” adını gördüğünüzde, beyniniz muhtemelen doğrudan sosyal medya paylaşım düğmelerine gider.

Ve evet – Shareaholic kesinlikle sosyal paylaşımda bulunuyor…

Hem kayan hem de içerik içi paylaşım düğmelerini ekleyebilir, ayrı ayrı görüntülerdeki düğmeleri paylaşabilir ve sosyal takip düğmeleri için birkaç seçenek ekleyebilirsiniz. Her bir yerleşim, paylaşım sayılarını belirleme, belirli sosyal ağları seçme ve daha pek çok şey yapma yeteneği ile birlikte, kendi ayrıntılı ayarlarıyla gelir.

  • İlgili içerik – sitenizdeki ilgili içerik önerilerini gösterin. Buradaki güzel şey, tüm işlemlerin Shareaholic’in sunucularında gerçekleşmesidir, bu daha iyi bir performans yaklaşımı sunar çünkü kendi sitenizde çalışan bir dizi veritabanı sorgunuz olmayacak. Önemli: Eğer Hostazor müşterisiyseniz, ilgili eklentilerini önermiyoruz. Her ne kadar bu eklentide Shareaholic’in sunucuları kullanılsada, bu özelliğin yine de performans sorunlarına neden olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, bu özelliği etkinleştirmenizi önermiyoruz.
  • Analytics – Google Analytics’le UTM ve Etkinlik izleme entegrasyonları sayesinde içeriğinizin sosyal medyada ne kadar işe yaradığını öğrenin . Bu verileri WordPress panonuzda da görüntüleyebilirsiniz.
  • Paylaşım – bir kullanıcı içeriğinizi paylaştığında mesajları görüntüleyin. Kendi mesajınızı görüntüleyebilir ve sosyal takip düğmeleri veya afiş reklamları ekleyebilirsiniz.
  • Para Kazanma – Shareaholic, bağlı kuruluş bağlantılarını otomatik olarak ekleme, ilgili içeriğinize banner reklamlar ekleme ve sponsorlu içerik önerilerini ( kendi sitenizdeki ilgili içeriğe ek olarak) ekleme olanağı dahil olmak üzere bir dizi para kazanma seçeneği sunar . Bu özellikler tamamen isteğe bağlıdır .
  • Bağlantı kısaltması – kısaltılmış bağlantılar oluşturun (örneğin, gösterge panelinizden doğrudan “shrlc.com/Pnsdaw”. Bu bağlantılar tıklamaları otomatik olarak izler ve bu tıklama verilerini de kontrol panelinizde görüntüleyebilirsiniz.

Shareaholic Eklentisini Kurmak

Shareaholic, eklentiyi etkinleştirir ve özelliklerin çoğunun mevcut olduğu karma bir kurulum sürecine sahiptir, ancak bir Shareaholic hesabı oluşturup sitenize bağlarsanız daha fazla özelliğe de erişebilirsiniz .

Shareaholic’in işlevselliğinin çoğunu kullanmak için bir hesap oluşturmak zorunda olmadığınızı unutmayın . Ancak, bir hesap oluşturmak size daha fazla özelliğe erişim sağlar, bu nedenle örnek sitemizi bu gönderi için Shareaholic hesabımıza bağladık.

Ücretsiz eklentiyi WordPress.org’dan yükleyip etkinleştirdikten sonra , WordPress panonuzdaki yeni Shareaholic alanına gidip ücretsiz bir Shareaholic hesabı oluşturmak ve web sitenizle senkronize etmek için Shareaholic Dashboard düğmesini tıklayabilirsiniz :


Shareaholic hesabı nasıl oluşturulur

Buradan, sitenizin işlevselliğini aşağıdakilerden birini kullanarak yönetebilirsiniz:

  • Yeni Uygulama Yöneticisi WordPress gösterge tablosundaki seçenek ( bu yazıyı yazarken bu özellik hala beta durumdadır )
  • Shareaholic bulut kontrol paneli

Her iki durumda da, arayüz hemen hemen aynıdır:


Shareaholic gösterge tablosu

Her özellik, gerektiğinde etkinleştirebileceğiniz veya devre dışı bırakabileceğiniz bir “uygulama” dır. Bu, işleri hafif tutmanıza olanak tanır çünkü yalnızca istediğiniz özellikleri kullanabilirsiniz.

Sosyal Medya Paylaşım Düğmeleri

Eklentiyi etkinleştirdiğiniz anda, Shareaholic otomatik olarak iki farklı noktada sosyal medya paylaşım düğmelerini ekler:

  • Kayan bir kenar çubuğu
  • Yayın içeriğinizden sonra

Sosyal paylaşım butonları örneği

Bu varsayılanların ötesinde, tek tek görüntülere de paylaşma düğmeleri (resimlere Pinterest “Pin It” düğmesi ekleme gibi) ve sosyal medya takip düğmelerini ekleyebilirsiniz.

Tüm bu işlevleri kontrol etmek ve yapılandırmak için , Uygulama Yöneticisi alanına gidebilirsiniz :


Sosyal uygulamalara nasıl erişilir

Buradan, özellikleri ayrı ayrı açmak veya kapatmak için geçiş, her bir yerleşim için belirli seçenekleri yapılandırmak amacıylaAyarlar düğmesini kullanabilirsiniz.

Örneğin, Kayan Paylaşım Düğmeleri için ayarları açarsanız, her türlü seçeneği kontrol edebileceğiniz ayrıntılı bir açılır pencere açılacaktır:


Kayan paylaşım düğmesi ayarları

Yapabileceğiniz şeylerden bazıları şunlardır:

  • Düğme boyutunu değiştir
  • Toplam paylaşım sayımı ekleyin
  • Hangi sosyal medya ağlarının ekleneceğini seçin
  • Paylaşma düğmelerinizi tetiklemeyi beklemek için bir gecikme ekleyin
  • Mobil tasarımı kontrol et
  • Hangi içeriğin paylaşım düğmelerine sahip olduğunu kontrol etmek için sayfa hedefleme kuralları ekleyin
  • Google Analytics UTM etiket takibi ekle
  • Twitter paylaşım mesajını özelleştirme

Örneğin, mobil paylaşım düğmelerini düzenliyorsanız, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için onları bir ziyaretçinin ekranının altına yapıştırmayı seçebilirsiniz:

Mobil Paylaşım Butonları

Shareaholic’in, hangi düğmelerin belirli sayfalar için en iyi dönüşüm sağladığını temel alarak düğmelerinizi dinamik olarak sıralamasını da sağlayabilirsiniz.

Floated Share Button ayarlarının ötesinde, Shareaholic’in diğer sosyal uygulamaları da benzer bir ayrıntı seviyesine sahiptir.

Örneğin, bir yayının altında görünen paylaşım düğmelerini özelleştirmenin nasıl göründüğü:


İçerik içi paylaşım düğmelerini de özelleştirebilirsiniz

İlgili İçerik

Daha sonra, Shareaholic’deki ilgili içerik önerilerine bir göz atalım. Shareaholic’i etkinleştirdiğiniz anda, otomatik olarak blog yazılarınızın altındaki alakalı içeriği görüntülemeye başlayacaktır.

Test sitemizde nasıl göründüğüne bir örnek:


Shareaholic’in ilgili içerik önerileri örneği

Yine, bu ilgili içerik önerileri hakkındaki güzel şey, işlemin WordPress sitenizin sunucusundan ziyade Shareaholic sunucularında gerçekleşmesidir. Bazı ilgili yazı eklentileri veritabanını yorabilir, bu nedenle Shareaholic kendi sunucularını kullanır.

İlgili içeriğinizi yapılandırmak için, Engage sekmesine gidebilirsiniz . Burada, her bir görüntüleme konumunu kişiselleştirebilir veya devre dışı bırakabilir, hatta yeni görüntüleme konumları ekleyebilirsiniz:

İçerik Önerileri Uygulamaları

Tek bir görüntüleme konumu için ayarları açarsanız, bir ton bilgiyi kontrol edebileceğiniz başka bir açılır pencere görürsünüz.

İlk olarak, 14 farklı tema ve kaç mesajın gösterileceğini seçebilirsiniz .

Örneğin, Portallar temasını seçtiyseniz, bu temiz yuvarlak görünüme kavuşacaksınız:


İlgili içerik teması nasıl değiştirilir?

Gelen İçerik Havuz sekmesi ile, ilgili içerik olarak görüntülenmeye uygun olan içeriklerinizi yapılandırabilirsiniz.

Örneğin, sitenizde yalnızca zamana duyarlı içerik yayınlayan bir “Haberler” kategorisi varsa, bu kategorilerin uygun olup olmadıklarını engellemek isteyebilirsiniz, çünkü bu gönderiler gelecekte ziyaret edecek kişilerle alakalı olmaz:


Hangi içeriğin eklenebileceğini seçme

Shareaholic Pro’nuz varsa, yazara veya gönderinin yaşına göre filtreleyebilirsiniz, bu da içeriği dışlamak için size daha fazla esneklik sağlar.

Algoritma sekmesi Shareaholic aslında ilgili yayınları yüzeyleri nasıl düzeltmeler yapmanıza olanak verir. Örneğin, bir içerik parçasına ne kadar ağırlık ( varsa ) koyacağınızı seçebilirsiniz :

  • Başlık
  • Etiketler veya kategoriler
  • Yazar ( Pro )
  • Dil ( Pro )

İlgili içerik algoritması nasıl değiştirilir?

Son olarak Para Kazanma sekmesi, sponsor içerikli reklamlarda önerilere karıştırılıp karıştırılmayacağını seçmenizi sağlar. Yani, bu özelliği etkinleştirirseniz, Shareaholic site dışı içerik önerileri görüntüler ve karşılığında biraz para kazanırsınız.

Bu özelliği etkinleştirmenin ötesinde, kaç sponsor içerik önerisinin dahil edileceğini de seçebilirsiniz. Örneğin, kendi içeriğiniz ile sponsorlu içeriğiniz arasında 50/50 oranına sahip olabilirsiniz. Ya da her iki yönde de şeyleri ağırlıklandırabilirsiniz:


Sponsorlu içerik nasıl eklenir

Analitik

Shareaholic, ayrı bir Analytics uygulama alanı içerir. Ancak, bu seçenekler sosyal paylaşım düğmelerinizi düzenlerken yapılandırdığınız analitik seçeneklerine bağlıdır, bu nedenle uygulamada hiçbir şey yapılandırmanız gerekmez.

Not – Analytics ayarlarınız tüm sosyal medya paylaşım düğmesi yerleşimlerinizde paylaşılır .

Bazı verileri aldığınızda, WordPress panonuzdaki ana Analytics sekmesinde görüntüleyebilirsiniz . Bu verilerin oluşması 24-48 saat sürer; bu nedenle gösterge tablomuz şu anda biraz boş görünüyor:


Analitik alanı

Paylaşım Sonrası Bildirimler

Birisi sitenizdeki içeriği paylaştığında, Shareaholic bir paylaşım sonrası bildirimini kalıcı açılır pencere olarak görüntüler. İşte varsayılan olarak nasıl göründüğüne bir örnek:


Paylaşım
sonrası bildirim örneği

Shareaholic, bu bildirimi özelleştirmek için size birkaç farklı yol sunar (veya devre dışı bırakabilirsiniz).

İlk önce, Paylaşım İstemi uygulamasını düzenlerseniz , metni özelleştirebilirsiniz. Pro planı ile renkleri de özelleştirebilirsiniz:


Paylaşım sonrası bildirimi nasıl özelleştirilir

Shareaholic, yalnızca metni göstermenin ötesinde, size iki seçenek daha sunar. Ekleyebilirsiniz:

  • Sosyal takip düğmeleri – takipçilerinizin sayısının artırılması için harika bir yoldur, çünkü ziyaretçilerinizin daha önce konuştuğunu bildiğiniz bir zamanda takip düğmelerini görüntülemektesiniz.
  • Afiş reklamları – biraz fazladan gelir elde etmek istiyorsanız, afiş reklamları da ekleyebilirsiniz.

Örneğin, sosyal takip düğmelerinin nasıl göründüğü işte burada. Ayrıca, düzeni değiştirmek ve hangi ağların dahil edileceği konusunda birçok seçenek bulabilirsiniz:


Paylaşım sonrası bildirime takip düğmeleri nasıl eklenir

Diğer Para Kazanma Seçenekleri

Size halihazırda Shareaholic’in para kazanma seçeneklerinden ikisini şu şekilde gösterdik:

  1. İlgili önerilerdeki sponsorlu içerik ( veya ilgili içerikteki afiş reklamlar )
  2. Paylaşım sonrası bildirimdeki afiş reklamlar

Ancak Shareaholic da diğer seçeneklerin bir çift sunmaktadır Para kazanın bölüm apps:


Shareaholic Para Kazanma uygulamaları

İlk olarak, Ortaklık Linkler uygulaması otomatik satış ortağı kodları eklemek sağlar varolan bağlantıları için bağlı kuruluşlara ait içerikleri pazarlama ile para kazanmak . Örneğin, zaten eBay’e bir bağlantınız varsa, Shareaholic satış kodunu otomatik olarak alabilmeniz için satış kodunu otomatik olarak bu bağlantıya ekleyebilir. Bu, sitenizdeki kullanıcı deneyimini hiçbir şekilde etkilemeden biraz para kazanmanın harika bir yoludur.

İkincisi, Yerleşim Reklamları uygulaması, ziyaretçilerin ekranlarının altına yapışkan bir reklam eklemenizi sağlar. Bunu masaüstü ziyaretçilerine, mobil ziyaretçilere veya her ikisine de gösterip göstermemeyi seçebilirsiniz.

Yine, bu para kazanma uygulamalarının tümü isteğe bağlıdır . Shareaholic sizi sitenize reklam eklemeye zorlamaz – sadece size imkan verir.

Herhangi bir para kazanma işlevini etkinleştirirseniz, kazançlarınızı ve ödemelerinizi Kazançlar sekmesinde görebilirsiniz:


Shareaholic Kazanç alanı

Çerez Onay Bildirimi

Sitenize AB GDPR ve çerez izni yasalarına uymak için bir çerez onayı bildirimi eklemek istiyorsanız , Shareaholic’in Çerez Onay İsteği bunu kolaylaştırır.

İşte varsayılan olarak nasıl göründüğüne bir örnek:


Shareaholic çerez izni bildiriminin bir örneği

Uygulamanın ayarlarını düzenlerseniz şunları yapabilirsiniz:

  • Yerleşimini değiştirin (örneğin üst veya alt)
  • Metni özelleştir
  • Gizlilik politikanıza bir link ekleyin

Bunun ötesinde, Hedefleme Kuralları sekmesi, çerez onayı bildiriminizi kimlerin gördüğünü kontrol etmek için coğrafi hedeflemeyi kullanmanızı sağlar. Örneğin, yalnızca Avrupa Birliği’nden gelen ziyaretçilere göstermeyi tercih edebilirsiniz.

Bağlantı Kısaltma

Son olarak, Shareaholic’in Bağlantı Yöneticisi eklentisi, WordPress panonuzdan kısaltılmış bağlantılar oluşturmanıza olanak tanır ve bu bağlantılara analitik eklemek için birçok seçenek sunar.

Gelen Ayarlar sekmesinde Bağlantı Yöneticisi eklenti ile şunları yapabilirsiniz:

  • İzleme pikselleri ekle
  • Botların nasıl izlendiğini kontrol edin
  • Hangi URL kısaltma servisini kullanacağınızı seçin. Varsayılan olarak, Shareaholic’in kendi shrlc.com alanını kullanır , ancak goo.gl, bit.ly ve diğer servisleri de kullanabilirsiniz.

Shareaholic link kısaltma seçenekleri

Ardından, yeni bir bağlantı oluşturmak, bağlamak istediğiniz URL’yi yapıştırmak ve hangi izleme seçeneklerini kullanacağınızı seçmek kadar basittir.

Bir etkinlik yaptıktan sonra, her bir bağlantı için tıklama analizini görüntüleyebilirsiniz:


Shareaholic link kısaltma seçenekleri

Peki ya performans?

Bazılarınızın Shareaholic eklentisinin performansını merak ediyor olabileceğini biliyoruz, bu yüzden kendi testlerimizden birkaçını yaptık. Not: Her zaman kendi WordPress sitenizde test etmelisiniz.

İlki, zaten Yoast SEO gibi açık grafik etiketlerini yayan bir eklenti kullanıyorsanız , bu özelliği “Gelişmiş Ayarlar” altında devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Aksi takdirde bu hiçbir şeye zarar vermez, ancak bu bir kod kaybıdır ve yalnızca toplam sayfa boyutunuza eklenir.


Shareaholic açık grafik etiketlerini devre dışı bırak

Shareaholic Eklentisi Etkin Değil

Önce Shareaholic eklentisinin etkin olmadığı bir hız testi yaptık.


Shareaholic eklentisi olmadan 
hız testi

Shareaholic Eklentisi Etkinken

Daha sonra Shareaholic eklentisi etkinleştirilmiş ve sosyal medya paylaşım düğmelerini yapılandırmış bir hız testi yaptık. Aşağıda görebileceğiniz gibi, eklenti 20’den fazla istek ve toplam sayfa boyutunda yaklaşık 400 KB ekler.


Shareaholic eklentisi ile
hız testi

Shareaholic maliyeti ne kadardır?

Aksi belirtilmedikçe, yukarıda gösterdiğimiz özelliklerin tümü% 100 ücretsizdir.

Bununla birlikte, Shareaholic ayrıca aşağıdakiler gibi ekstra işlevlere erişmenizi sağlayan premium planlar sunar:

  • Sosyal paylaşım
  • İlgili içerik uygunluğunu kontrol etmek için daha fazla seçenek
  • Shareaholic markasını kilit alanlardan kaldırın
  • Diğer hedefleme kuralları
  • Ayrıca birçok küçük özellik

Bu planlar ayda 8 ABD dolarından başlamaktadır (yıllık olarak faturalandırılmaktadır).

Bunun ötesinde, birden fazla ekip üyesi eklemenizi ve bireysel ekip üyeleri için kontrol izinleri vermenizi sağlayan ekip planları vardır. Bu takım planları aylık 40 ABD dolarından başlamaktadır (yıllık faturalandırılmaktadır).

Özet

Shareaholic, tek bir pakette birçok faydalı özellik sunuyor. Automattic’in Jetpack eklentisi gibi bir şey… ama ziyaretçilerle bağlantı kurmak ve sitenizden para kazanmak için.

Ekstra işlevsellik – sosyal medya paylaşımı, ilgili içerik, paylaşım sonrası işlemler ve Google Analytics izleme gibi – yalnızca bu özellikleri kullanabilir ve tüm para kazanma seçeneklerini atlayabilirsiniz.

Bununla birlikte, sitenizi para kazanmanın yeni yollarını arıyorsanız, Shareaholic, sponsor içeriğinizi ilgili içeriğinizeeklemek gibi para kazanmanın bazı benzersiz, müdahaleci olmayan yollarında da size yardımcı olabilir.


Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: