WordPress İçeriklerinizi Otomatik Olarak İnstagram’da Paylaşın!

W

Instagram fotoğraflarını WordPress’te yayınlayan birçok insan var. Yayınınızı blogunuza eklemenizi sağlayan birçok eklenti var. Ama ya diğer tarafa gitmek istersen? WordPress’ten Instagram’da paylaşım yapmak belki de yapmak istediğiniz bir şeydir, yalnızca blogunuzun erişimini artırmak ve içeriğinizden daha fazla etkileşim almak için değil, sosyal aktivitelerinizi ve takipçilerinize tamamen farklı bir platformda sağladığınız içeriği yayınlamak için de kullanılabilir.

WordPress’den Instagram’a mı? Gerçekten mi? ?

Evet gerçekten. Bunun tuhaf bir hareket olduğunu düşünüyor olabilirsiniz çünkü WordPress bir blog platformu ve Instagram bir fotoğraf paylaşım sosyal ağı. Ancak, geçmişte insanlar Instagram’da daha uzun içerik yayınlamaya başladılar. Başladığı gibi de instagram sosyal ağın yanı sıra gerçek anlamda bir mikroblog platformuna dönüşmüştür.

Aşağıdaki tweet ile çevrenizdekileri bu durumdan haberdar edebilirsiniz.

WordPress websitemdeki içerikleri Instagram'da otomatik olarak paylaşabiliyorum! Tıkla ve Tweet At.

Dış bağlantıların kullanıcı hesaplarına veri göndermesine izin vermek için Instagram API’sini açtığında, işler gerçekten değişti.

Blogunuzda zaten içerik oluşturduğunuza göre, Instagram’da kesinlikle bu içerikleri yayınlayabilirsiniz. Hepsinden iyisi, yapmak o kadar da zor değil. Sadece iyi bir eklentiye ihtiyacın var. Bazılarını biliyoruz. Peki ya size daha iyi bir önerimiz varsa?

WP Instagram?

Hayal ettiğiniz kadar basit, WP Instagram yapmak isteyeceğiniz iki şeyi birleştiriyor: WordPress’ten Instagram’a içerik gönderimi ve Instagram yayınınızı WordPress sitenizde görüntüleme.

WP Instagram Post And Widget

WP Instagram depoda olduğundan, yönetici panonuzda bulabilir veya indirebilirsiniz. Yükle, etkinleştir, keyfini çıkar .

Yönetici kenar çubuğunda yeni bir WP Instagram öğesi olacak . Üzerine tıklayın ve kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Kaydet düğmesine bastığınızda, başka hesaplara giriş yapabilirsiniz.

WP Instagram Admin Paneli İkonu

Üzerine tıklayın ve kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Connect düğmesine bastığınızda, hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

WP Instagram Giriş Bölümü

Muhtemelen eklenti için Gerekli Sunucu Uzantılarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacaksınız , ancak herhangi bir özelliğin sizde olmadığını söylerse, hosting sağlayıcınızın teknik desteğine başvurun. Sizin yerinizie yaparlar.

Artık giriş yaptığınıza göre, yeni bir eklenti kurmanın herkesçe kabul edilen favori kısmını yapma zamanı: ayarları bulma!

Ayarlar ⚙

Birçok eklenti ayarından farklı olarak, bu eklentinin doğru çalışmasını sağlamak için çok fazla ayar yapmak zorunda kalmayacaksınız. Eklenti, Genel Ayarlar, Paylaşım Biçimi ve Paylaşım Türleriyle ilgilenmeniz için üç bölüm sunar .

Hemen altında Genel Ayarlar alanında, temelde sadece otomatik Instagram için bir şey yayınlamak ve her seferinde göndermek istiyorsanız karar vermeniz gerekir. Bu işaretlendiğinde, yeni yayınlar Instagram’a gönderilir. (Not: eklentide güncellemeleri yayınla  yazıyor , ancak bu, eski bir gönderiyi her güncellediğinizde, Instagram özet akışınızın spam gibi sürekli paylaşım yapacağı anlamına gelmiyor. Sadece yeni yazıları kapsıyor.)

Wp Instagram Ayarlar

Ayrıca, paylaşım etiketlerinizi Instagram’da kullanmak için kutuyu işaretlemeniz gerekir.Bu etiketler paylaşımınızın daha fazla etkileşim almasını sağlar. Ayrıca, yalnızca belirli yazı türleriyle ilgili güncelleme yapmak istiyorsanız, buna karar verebilirsiniz. Belki de yalnızca Insta ile ilgili paylaşım yapmak için özel bir gönderi türü oluşturursunuz. Sadece kontrol edildiğinden emin olmalısın (ve ilk otomatik paylaşım kapalı.) Artık kullanmaya hazırsınız.

Yine, ayarlar sayfasının Instagram’a 2200 kelime gönderebileceğinizi gösterdiğini unutmayın . Instagram başlıkları dahil, hashtag’ler dahil maksimum 2200 karakter olabilir . Bu yüzden hashtagleri ve paylaşım bağlantılarını eklerken bunu aklınızda bulundurun.

Paylaşım Arabirimi?

Mesaj Ekle ve Düzenle arayüzü, Yayınla butonu ile oluşan METABOX bir WP Instagram ayarı vardır. Her yeni gönderiyi Instagram’da yayınlama seçeneğini açmış olsanız bile, bunu paylaşıma dayalı olarak geçersiz kılabilirsiniz.

Ek olarak, metin alanındaki Insta gönderisine ayrı bir başlık yazma seçeneğiniz de vardır. Bunu yapmamayı seçerseniz, içeriğinizin ilk 2200 karakteri paylaşılır.

Resme gelince, gönderinin öne çıkan görüntüsüdür. İçeriğinizin öne çıkan görselini bu bağlamda daha dikkat çekici bir tasarımla oluşturabilirsiniz.

WP Instagram Metabox

Bu kadar! İçeriğinizi yayınladığınızda, Instagram’a yansır ve takipçileriniz, başka türlü görmeyecekleri yeni içerikler alır. 

WP Instagram Otomatik Paylaşımından Bir Örnek

  1. Gönderinizin başlığı. Bu, içeriklerinizin insanların yayınlarında görünen bölümü olacak. Resim yazısı sadece yüz karakter uzunluğundadır.
  2. Yayında kullandığınız tüm etiketler burada gösterilir, tıklanabilir niteliktedir.
  3. Paylaşım gövdesi. Bir Instagram yayınındaki başlık 2200 karakter olsa da, bu 2200 tamamen yayın içeriği olmayacak. Başlık, etiketler ve link bunların bir kısmını kapsayacaktır. 
  4. Gönderinin kendisi için bağlantı. Tıklanabilir olmayacak, ancak insanların kopyalaması / yapıştırması için orada olacak. Bu standart Instagram prosedürüdür. İnsanlar buna alıştı..

Bir Şey Daha: Widget ?

WP Instagram Widget

İnstagram widget’ini de unutma. Birçok insan Instagram beslemelerini WordPress sitelerinde görüntülemek istiyor ve WP Instagram bunu kolaylaştırıyor. Artık WP Instagram Post Widget adlı Görünüm – Pencere Öğeleri’nin altında bir pencere öğesi var . Sitenizdeki herhangi bir widgetize alana sürükleyin, belirttiğiniz herhangi bir Instagram hesabından tıklanabilir bir resim akışı görüntüleyecektir.

WordPress içeriklerinizle sosyal medya üzerinden yakalayacağınız etkileşimlerin tadını çıkarın!

1 Yorum

Bir Cevap Yazın

  • teknobilimadami websayfamızda da bu konudan bahsetmiştik. şuan 2020 yılı itibariyle bu özellik ve eklenti düzgün çalışmamaktadır. Konu için teşekkür ederim.

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: