Yoğun Alışveriş Temposuna Web Siteniz Hazır mı?

Y

Dünya geneline yayılan e-ticaret gelenekleri ve kampanyaları sayesinde önümüzdeki dönemler e-ticaret yapan işletmeler için çok önemli. Peki siz alışveriş çılgınlığı sezonuna hazır mısınız?

BlackFriday, CyberMonday ve yılbaşı gibi bir süreç yaklaşıyor.  İşletmeniz için bu dönemlerde kullanıcılarınıza sorunsuz erişim sağlamak, kullanıcıların güvenle alışveriş yapmasına olanak sunmak çok önemli. Bildiğiniz gibi artık dijital evrende güvenlik başlı başına bir sorun olmaya başladı ve bu konuda alınabilecek önlemler için size önerilerimiz var.

Güncel Kal ve Kontrolü Elden Bırakma!

Öncelik her zaman güncel kalmaktır. Yazılımlarınızın açıklara ve diğer zaafiyetlere karşı güncel kaldığından emin olun. Tabii burada yükümlülüğünüz yalnızca yazılımla bitmiyor. Barındığınız sunucunun kernel-işletim sistemi parçacıkları ve kontrol paneli dahil bir çok iş yükü taşıyan envanterinin de güncel olması çok önemli.

E-ticaret siteleri için SSL Sertifikası artık vazgeçilmez haline geldi. SSL Sertifikanızın güncelliği, kernel sürümünüzün kararlılığı ve işletim sistemi ile kontrol panelinize ait diğer parçacıkların da sorunsuz ve güvenli olması çok önemli. İşletim sistemi kısmında CloudLinux’ü öneririz. Zira gerek yama, gerekse diğer parçacıklar açısında gerçek zamanlı güncelleme sağlamaktadır.

CloudLinux’ün KernelCare eklentisi sayesinde kernelde bulunan zaafiyetler 48 saat içersinde güncellenmekte ve onarılmaktadır. Normal şartlarda kernel güncellemesi yeniden başlatma gerektiren bir eylemdir. Fakat KernelCare ile yeniden başlatmanıza gerek kalmaz. Ek olarak CloudLinux’un CageFS, Güçlendirilmiş PHP altyapısı ve diğer fonksiyonları ile sunucunuz daha güçlü ve kararlı hale gelir.

Disklerini Temizlemeyi Unutma! 

Disk temizliği performans için fazlasıyla önemli bir husustur. Bunun sebebi, gereksiz log dosyaları, hata kayıt dosyaları ve benzeri gereksiz dosyalar diski aşırı şekilde doldurabilir ve diskinizin performansını düşürebilir. Diskinizin veri boyutunuz ile belli bir orantıda olması, diskin daha iyi okuma – yazma işlemi yapmasını sağlar. Bu oran genelde %35 Boş alandır. %35’i boş olan bir disk, %20 boşluğa sahip disklerden daha fazla performansa sahip olur.

Httpv2 – Quic Gibi Yeni Teknolojileri Deneyin

Httpv2 ve Quic birlikte kullanıldığında performansı %70’e kadar artıran iki ayrı protokoldür. Bu protokoller Google Dev. tarafından açık kaynak olarak geliştirilmiş UDP kaynaklı erişim protokolleridir.Bu protokoller, geçmişte kullanılan TLS ve benzeri protokoller yerine geçmeye hazırlanan üst düzey performans ve veri işleme kapasitesine sahip özel protokollerdir. SSL ile birlikte otomatik olarak sunduğumuz özelliklerden birisidir Quic protokolü. Ayrıca, paylaşımlı ve paylaşımsız hosting konusunda Türkiye ve Dünya ‘da ilk kez Hostazor, müşterilerine Quic deneyimini sunmuştur.

Yapay Zeka Tabanlı iMunify360 ile Tanışın!

Beta döneminden bugüne kadar gelişmeyi sürdüren ve Hostazor’unda partneri olduğu CloudLinux’un iMunify360 ürünü ile spam,malware, phishing ve benzeri tüm tehditlerle başa çıkabilirsiniz. Barındırma sektörünün ilk yapay zeka ile güvenlik sağlayan ürünü iMunify360, tehditleri öğrenen ve doğaçlama önlem geliştiren ilk güvenlik uygulaması olarak da kendini öne çıkarır. Proactive defense sistemi ile kötü amaçlı girişimlerin önüne geçen iMunify360 ayrıca iMunifyAV isimli antivirüs sistemi ile de kullanıcılara üst düzey bir virüs koruması sağlamaktadır. iMunify360 ürününü 30 gün ücretsiz olarak deneyimlemek için hemen bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Web siteniz için gerekli olan tüm bakımları yaptığınızdan emin olun. Dijital evrendeki ofisiniz, işyeriniz hatta marketiniz olan web sitelerinizde lisanssız ve destek süresi bitmiş herhangi bir yazılım kullanmayın. Bugün, hacklenen websitelerinin %92’si lisanssız ve warez yazılımlar yüzünden hacklenmektedir.

 

 

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: