LiteSpeed Web Server Lisansları Güncellendi

Litespeed Web Server, Linux işletim sisteminde web sitesinizi barındırmanızı ve daha fazla performans ile işler halde tutmanızı sağlayan bir web server çeşididir. Yeni güncellemesi ile birlikte artık 1 Site 1 İşlemci ve 2 GB RAM’e kadar ücretsiz olarak lisanslanabilmektedir. Bu sayede bireysel web sitelerini VPS yada bulut sunucularda barındırmak isteyenlere yönelik ekstra bir kolaylık sağlanmış oldu.

Peki Neden LiteSpeed?

Öncelikle Litespeed Apache webserver’dan daha kararlı ve daha fazla performansa sahiptir.

Litespeed kolay kurulumu, bakım sırasında sıfır erişim kaybı ile öne çıksa da sağladığı diğer özellikler ile de tercih sebebi olmayı hak ediyor. Özellikle Quic ve HTTP2 protokolleri ile kullanıcıların sitelerine ziyaretçileri en kısa sürede en iyi verimlilikle erişmelerini garantileyip, Pagespeed eklentisi ile de trafik optimizasyonu sağlayarak hem kullanıcıya hemde ziyaretçilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Özellikle QUIC protokolü ile Google’ın hedeflediği daha hızlı erişim ile daha aktif internet kullanımı hedeflerine Litespeed’de barındırma bazında destek verip, kullanıcılarına quic deneyimini sunmaktadır. Quic, TCP ve UDP protokollerinin en iyi ve en güvenli yönlerinin bir arada toplandığı bir erişim protokolüdür. Bu protokol yalnızca SSL ile birlikte kullanılabilir. Detaylı bilgi için Quic Nedir?    isimli makalemizden yararlanabilirsiniz.

Litespeed’de ayrıca içerikleriniz için Pagespeed ve Brotli çözümleri de sunulmaktadır. Pagespeed, web sitenizdeki fiziksel ve dinamik içerikleri optimize etmenizi sağlayan, Google tarafından geliştirilmekte olan bir içerik optimizasyon algoritmasıdır. Brotli ise, Gzip gibi içerik sıkıştırma algoritmasıdır. Brotli performans olarak Gzip’den daha fazla fayda sağlaması ile öne çıkar.

Aynı zamanda Litespeed Cloudlinux ile entegre olabilmektedir.  Bu sayede daha güçlü ve daha hızlı PHP işleyicisi ile web sitenizdeki sorgular en kısa sürede çözümlenir. Güvenlik kısmında Litespeed Kontrol paneli üzerinde sunduğu WAF ve ayrıca Mod Security ile entegre olabilmesi ile de dikkat çekmektedir. Bir çok hosting kontrol paneli ile entegre olabilen Litespeed kendi kontrol paneli ile de kullanıcılara kod ve düzenleme bilgisi olmaksızın yalnızca kontrol paneli kullanımı aracılığı ile optimizasyon ve benzeri işlem yeteneği sunmaktadır.

Ücretsiz Litespeed Lisansınızı almak için hemen tıklayın!

hostazor

Share
Published by
hostazor

Recent Posts

SSH ile WordPress Yönetimi

SSH nedir? İlk olarak, SSH'nin ne olduğunu ve ne zaman kullanabileceğinizi belirleyerek başlayalım. SSH ile…

4 sene ago

Yenilenen Arayüzü ile Hostazor Web Site Mimarı

Günümüzde herkes bir web sitesi oluşturmak için bir çok yöntem kullanır. Bunu basitleştirmek ve herkese…

4 sene ago

Çalışmalarınızı Sergilemek için En İyi 5 WordPress Portföy Eklentisi Seçenekleri

Portföy olmadan profesyonel bir fotoğrafçı neler yapabilir? Peki ya bir sanatçı, ajans ya da serbest yazar? İçerik…

5 sene ago

WordPress Subdomain (Alt Etki Alanı) Rehberi; Verimli şekilde nasıl kullanılır?

Bir alt etki alanı, ana etki alanınızdan önce gelen etki alanı adınızın ek bir bölümüdür. Örneğin, subdomain.alanadi.com.…

5 sene ago

WordPress’de Disk Kullanımını Kontrol Etmenin Yolları

Dijital evrende “sınırsız” diye bir şey ortaya çıktı. Web hosting ürününüzün disk alanı veya bant genişliğinin sınırsız…

5 sene ago

Röportaj: CloudLinux’den Igor Seletskiy #HostazorPin

S1: Geçmişiniz nedir ve iMunify360 ekibine nasıl katıldınız? Programlamayı çok seviyorum ve her zaman Linux…

5 sene ago