Categories: Genel

Saatlik Özel Yedekleme Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?

Hostazor olarak yaklaşık 3 ay önce hizmete aldığımız özel yedekleme hizmeti ile ilgili yeterli açıklamayı henüz yapmamıştık. Bu yazı ile sizlerin aklınıza takılan soruları bu yazı ile cevaplayacağız.

 

Saatlik yedekleme sistemi nedir?

Saatlik yedekleme hizmeti hosting sunucularımız üzerinde kullandığımız otomatik yedekleme servisidir. Yalnızca cPanel sunucuda kullanılabilen bu yazılım ile alınan yedeklerin tamamına yalnızca panel üzerinden ulaşılabiliyor.

Bulut sunucumuz, Kendi özel ftp alanınız, Google Drive, Dropbox ve amazon bulut sistemine tam entegre edilebilen bu sistem ile planlanmış şekilde sitelerin yedekleri alınmaktadır. Minimum 30 dakika da bir yedekleme aldırabilirsiniz. Önceki yedeklemelerin tutulacağı sayıyı da belirtebilmeniz sayesinde son yedekte bir sorun olması durumunda bir önceki yedeği de kullanabilirsiniz.

 

Sistemin standart cpanel yedeklemelerinden farkı nedir?

Standart cpanel yedeklemelerinde yedekleri kullanıcı manüel aldığı için bu yedekler ftp ya da uzak ftpye atılıyor ve herkes tarafından erişilir oluyor. Şuan hizmetini sağladığımız yedekleme de ise ftp hizmeti gerekmeksizin Google Drive ve Dropbox a yedekleme yapılabilmesi ve tüm bu yedeklerin saati gelince otomatik yapılması host sahipleri için daha rahat ve daha kolay bir işlem.

Yedekleriniz sizin belirlediğiniz alanda tutulduğu için yedeklerle ilgili başkasının çalması gibi bir durum söz konusu değildir.

 

Peki Hosting sunucusu bozulursa firma yedeklerimi nasıl yükleyecek?

Müşterilerimizin aklına takılan sorulardan birisi de yedekleri google drive, dropbox üzerinde göremiyoruz ama panelden gözüküyorlar. Sunucu üzerinde bir sorun olursa yedeklerimiz nasıl yüklenecek?

Bu soru çok doğal bir düşünce sonucu oluşuyor. Görmediğim şeye güvenemem. Ama merak etmeyin sizler için kullandığımız bu yazılımı sunucu ile bağlayıp, hesabınızı tekrar tanımlayınca yedekleriniz tekrar erişilebilir hale gelecektir. Tek tuşla eski yedeğiniz kurulacaktır.

 

Mahmut Yum

Share
Published by
Mahmut Yum

Recent Posts

SSH ile WordPress Yönetimi

SSH nedir? İlk olarak, SSH'nin ne olduğunu ve ne zaman kullanabileceğinizi belirleyerek başlayalım. SSH ile…

4 sene ago

Yenilenen Arayüzü ile Hostazor Web Site Mimarı

Günümüzde herkes bir web sitesi oluşturmak için bir çok yöntem kullanır. Bunu basitleştirmek ve herkese…

4 sene ago

Çalışmalarınızı Sergilemek için En İyi 5 WordPress Portföy Eklentisi Seçenekleri

Portföy olmadan profesyonel bir fotoğrafçı neler yapabilir? Peki ya bir sanatçı, ajans ya da serbest yazar? İçerik…

5 sene ago

WordPress Subdomain (Alt Etki Alanı) Rehberi; Verimli şekilde nasıl kullanılır?

Bir alt etki alanı, ana etki alanınızdan önce gelen etki alanı adınızın ek bir bölümüdür. Örneğin, subdomain.alanadi.com.…

5 sene ago

WordPress’de Disk Kullanımını Kontrol Etmenin Yolları

Dijital evrende “sınırsız” diye bir şey ortaya çıktı. Web hosting ürününüzün disk alanı veya bant genişliğinin sınırsız…

5 sene ago

Röportaj: CloudLinux’den Igor Seletskiy #HostazorPin

S1: Geçmişiniz nedir ve iMunify360 ekibine nasıl katıldınız? Programlamayı çok seviyorum ve her zaman Linux…

5 sene ago